Dell Inspıron 7567 İnceleme

Bu yazımızda kendimin de kullandığı Dell Inspıron 7567 Modelini inceleyeceğiz.4100-4400 TL arası fiyatlar mevcut 128 GB SSD ve FreeDos modellerinde.IPS panel ve TN panel seçenekleri var.3000 TL ye i5-7300HQ ve 1050 ekran kartlı modeli de mevcut.



Teknik Özellikler:
  • 15.6 İnç 1080p Full HD Mat IPS veya TN panel ekran
  • Intel 7700HQ (4 Çekirdek 2.8GHz-Turbo 3.8 GHz, 6MB L önbellek) İşlemci
  • 4 GB GDDR5 128 Bit Nvidia GTX 1050Ti ve Intel Graphics 630
  • Intel HM175 Chipset Anakart
  • 2x8 GB 2400 MHz DDR4 Ram (32 GB destekli)
  • Sandisk x400 m.2 Sata SSD
  • WD 1 TB 5400 RPM HDD
  • Dualband Wi-Fi 802.11 ac ve Bluetooth 4.2
  • Beyaz ışık aydınlatmalı Türkçe Q Chiclet Klavye
  • Çift fanlı soğutma sistemi
  • Çift Stereo Hoparlör(2x2w) ve Subwoofer(3w)
  • 6 Hücreli Batarya
  • 3 Adet USB 3.0, 1 Adet RJ-45, 1 Adet 3.5mm Combo Jak, 1 Adet HDMI 1.4 ve SD Kart Okuyucu
  • 130 Watt 6.7A Adaptör
  • 2.4 KG ağırlık ve 25mm kalınlık
Tasarım

 Bilgisayarda çok hoş dokuda olan sert plastik malzeme kullanılmış.Arka taraftaki 2 fan çıkışı ve ekran menteşesinin bağlı olduğu yer görsel açıdan çok güzel.Fan çıkışlarının x şeklinde olması ve içerideki boruların kırmızıya boyanması biraz agresiflik katmış diyebilirim.Dell logosunun da aynı renkte olması ile çok iyi bir uyum yakalanmış.Malzeme kalitesi güzel olan yumuşak hissiyatlı bir kasa diyebiliriz.Cihazın kalınlığı ise 25mm.Bir oyuncu bilgisayarına göre ince diyebiliriz.



 Adaptör ise oyuncu bilgisayarları için normal olsa da gündelik bilgisayar kullananlar için biraz büyük gelebilir.Kablonun ucunda mavi bir LED var ve bu bence çok hoş duruyor özellikle geceleri.Kablo kalitesi gayet iyi.

Klavye ve Touchpad

 Klavyenin basım hassasiyeti ve yumuşaklığı gayet yerinde.Tuşlar birazcık küçük olsada yeterli.Yön tuşlarının çok ufak olması bazı anlarda sıkıntı yaratabilir fakat ben çok kullanmıyorum.Ne yazık ki pazarlama stratejilerinden ve klavyemizin Türkçe karakterler içermesinden dolayı kırmızı aydınlatma kullanılmamış.Yaklaşık 2 yıl önceki GTX 960M li Dell modellerinde de beyaz aydınlatma varken Türkiye'ye aydınlatmasız klavye gelmişti.Galiba bir sonraki modelde kırmızıyı getirecekler en sonunda.Klavye bana göre daha büyük bir yapıda olabilirdi.Caps Lock tuşunda açık olup olmadığını belirten küçük bir ışık konulmuş ve bu bence çok iyi.


 Touchpad ise bana göre iyi.Dokunma olayı Trackpad gibi yapılmış.Sağ ve Sol bölgenin her yerinden tıklama yapabiliyorsunuz.Touchpad biraz daha sağ tarafta olsa daha iyi olurmuş çünkü oyun oynarken eliniz gidebiliyor üstüne üstlük klavyede Touchpad kapatma kısayolu yok.

Ekran

 15.6 İnç 1080p Full HD Mat bir ekrana sahibiz.TN panel ve IPS panel modelleri mevcut.IPS panel daha sonrada geldi.IPS panel daha iyi renk ve görüntü sunarken TN panel göz dostu ve tepki süresi daha iyi.IPS panelde ışık sızması sorunları daha fazla oluyor.Ekranın Mat olması parlamayı engelliyor.Bence yeterli bir ekrana sahip.

Ses

 Ses konusunda bu model gerçekten müthiş bir başarıya imza atmış.Ses yüksekliği ve kalitesi gerçekten çok iyi.Hoparlörlerin konumlandırılması sesi direk almanızı sağlıyor.Bilgisayar WavesMaxx Audio Pro ile gelmekte ve gerçekten çok başarılı bir ses yazılımı.Ses konusunda aşırı tatmin oldum diyebilirim.

Kamera ve Mikrofon

 Mikrofon açısında çok tatmin edici.2 tene mikrofon bulunmakta.Discord ve Skype gibi uygulamalarda arkadaşlarımla yaptığım görüşmelerde sanki bir gaming kulaklık mikrofunu varmış gibi net geldiğini gördüm.Kamera ise yeterli fakat zaten günümüzde hiçbir Laptop kamerası iddalı bir şekilde gelmiyor.

Performans

 Bilgisayar sahip olduğu bileşenler ile gerçekten başarılı bir iş çıkarmışBurda teorik bilgiden ziyade direk testlere geçeceğim.

           Burada kendi deneyimlemem üzerine 2-3 saatlik ağır oyunlar oynama sonucu oluşan ısı değerleri.
                                                               (Yazın ortasında 30 derecelik odada)


                                         Muadillleri ile ısı ve performans karşılaştırması.






 Genel olarak performans iyi.1050 Ti ile güncel oyunları orta-üst seviye arası oynatabiliyoruz.Shadow of Mordor, Crysis3, Tomb Raider,Total War 2,Sleeping Dogs gibi oyunları ultra ayarlarda çok akıcı bir şekilde oynayabildim.

Soğutma

 Soğutma performansı çok iyi.Çift fan ile çok başarılı işlere imza atılmış.Klavyede ısınan kısımlar 5 ile Num Lock tuşları seviyesi ve üstü olarak söyleyebilirim.Çok fazla hissetmiyorsunuz ısıyı klavyede.


 Fanlar kendini yapılan işleme göre otomatik belirliyor.Herhangi bir ayarlama yapmanıza gerek yok.Oyun oynarken fan sesi oluyor bunu rahatlıkla söyleyebilirim çünkü fanlar yaklaşık 5100 RPM seviyesinde dönüyor neredeyse bir HDD kadar.Ses olması kadar da gayet doğal birşey yok çünkü bu bilgisayar nasıl soğutulacak fan ile soğutulacak.

Depolama ve Yükseltme

 128 GB SSD yetersiz arkadaşlar.Ben hiç oyun kurmadım sadece photoshop gibi önemli ve küçük çaplı programları kurmama rağmen 70 GB boş alana sahibim.HDD yeterli ancak hız bakımında kötü denebilir.İlk işim depolama alanını yenilemek olacaktır.Bilgisayar m.2 NVME SSD teknolojisini destekliyor fakat AHCI modunda format atıp BIOS güncellemeniz gerek.


 Ürün çok rahat açılabilir ve parça değişimi yapılabilir şekilde tasarlanmış.Yukarıda gördüğünüz alana sadece 1 vida çıkarıp ulaşıyorsunuz.Yükseltme yapmak gerçekten çok kolay.7-8 vidali 2 katmanlı bilgisayarlarda gördüm nereden baksanız açmanız 1 saate yakın zaman alıyordu.

Garanti

 Dell Garantisi bu zamana kadar gördüğüm en ilgili servis diyebilirim.Driver güncellemeleri ile ilgili yaşadığım sıkıntıdan dolayı mail atmak zorunda kalmıştım.Cevap verilen maildeki yönergeleri uyguladım ve sıkıntım düzeldi.Ardından 3 gün geçti ve Dell yetkilisi bana mail atıp bilgisayarımın durumunu sordu.Bunu her servis yapmaz arkadaşlar.Bilgisayar alırken servis konusuna da dikkat etmek gerekiyor.

Uygulamalar

 Dell sitesinde bulabileceğiniz birkaç uygulama mevcut.Bunlardan birisi batarya performansını ve ömrünü arttıran bir uygulama.


 Diğeri ise driverların güncel olup olmadığına bakan online çalışan bir uygulama.İkisinin de yararını çok gördüm diyebilirim.

BIOS

 Arkadaşlar bilgisayarı alınca BIOS güncellemesi yapmayı sakın unutmayın.Forumlarda yaşanan sıkıntıları görüyorum.Yeni çıkan bilgisayarlar için bu durum gayet normal.Bu sorunlar BIOS güncellemesi ile gidiriliyor.Dell'in kendi sitesinden drivers bölümünde bulabilirsiniz.İlk çıkan sürüm 1.0.3 dü ben şuan 1.1.0 sürümünü kullanıyorum nereden baksanız 5 ay içerisinde 5 sürüm güncellemesi geldi.Mutlaka yapın.

Not:Performans testleri kısmındaki resimlerden 2 tanesi https://teknoseyir.com/inceleme/dell-inspiron-7567-gaming-laptop-incelemesi tarafından alınmıştır.Kendilerine çok teşekkür ederim.

Artılar
  • Yüksek performans
  • Uygun fiyat
  • Ses kalitesi
  • Taşınabilirlik
  • Malzeme kalitesi
  • Batarya Performansı
Eksiler
  • Ekran Kalitesi
  • Typce C Portu
  • HDMI 1.4 olması
Bilgisayar İlk Alınınca Yapılması Gerekenler

1-İlk önce Dell'in kendi sitesinden drivers kısmına geliyoruz.Buradan BIOS kısmını işaretleyip son sürümü indiriyoruz ve kuruyoruz.



2-Daha sonra Windows üzerinden driverları güncelledikten sonra Dell'in kendi driver tespit aracını indirip kuruyoruz.


3-Ardından kurduğumuz dosyayı çalıştırıp bu sayfaya geri dönüyoruz ve sistemin eksik driverları kontrol etmesini bekliyoruz.


 Son olarak applications kısmından Dell Quickset'i indiriyoruz ve kuruyoruz.Bu bize batarya performansını arttırmaya yönelik Dell Power Manager programını kuruyor.Hepsi bu kadar.Artık bilgisayarınız hazır.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.