Olmazsa Olmaz Dediğimiz Programlar

 Herkese merhabalar, bugün bilgisayarlarımızda olmazsa olmaz dediğimiz programları inceleyeceğiz. Bu programların hepsini kendi bilgisayarımda kullandığımı belirteyim önceden. Ayrıca sizinde olmazsa olmaz dediğiniz programlar varsa yorumlar kısmında belirtmeyi unutmayın.


1-CCleaner


 Program bilgisayarımızdaki kalıntıları ve gereksiz dosyaları silmemize yarıyor ayrıca kayıt defterinde yine kalıntı diyebileceğimiz girdileri temizleme yeteneğine sahip fakat CCleaner aslında biraz riskli program. Kendi hali hazırda gelen ayarlarıyla çok oynamadığınız sürece fazla risk içermiyor ama yanlış kısımların seçilmesi sonucu kayıt defterinde geri dönülemeyecek dosyaları silebilir fakat dediğim gibi bu çok fazla kurcalanırsa. Ne yaptığınız biliyorsanız zaten sorun yok.

2-Revo Uninstaller

 Bir programı-oyunu kaldırmakla aslında bilgisayar üzerindeki o programa-oyuna ait bütün dosyaları silemiyoruz. Revo Uninstaller işte tam bu işe yarıyor. Kaldıracağınız oyun veya programın kayıt defteri ve belgelerim içindeki dosyaları dahil her şeyi temizliyor. Belki 1-2 tane boş klasör kalabilir fakat bunlarda boyut olarak yer kaplamıyor zaten.

3-Discord


 Arkadaşlarla oyun oynarken iletişim halinde olmanın en kolay yolu bana kalırsa Discord. Sadece arkadaşlarınızla değil, birçok Discord grubuna katılarak tanımadığınız kişilerle tanışıp yeni oyun arkadaşları edinebilirsiniz. Ayrıca programın ses kalitesi gerçekten güzel. Yine program stabil diyebileceğim kadar düzgün çalışıyor. Saçma hatalar ve iletişim kopuklukları içermiyor üstelik tamamen ücretsiz.

4-Malwarebytes


 Tam olarak bir virüs programı sayılmasa da oldukça etkili. Ayrıca tam olarak virüs sayılmayan ve virüs programları tarafında bulunamayan zararlı yazılımları da bulmakta oldukça etkili. 


Ayrıca yanında reklam virüsü olarak diyebileceğimiz virüsleri temizleyen AdwCleaner adlı programı da yüklemenizi tavsiye ederim zaten iki programda aynı firma tarafından yapılmış.

5-Format Factory


 Her türlü video, ses ve resim dosyalarını kendi uzantıları arasında dönüştürebilmenizi sağlayan mükemmel bir program. Bazen internetten indirdiğimiz video veya görseller açılmayabiliyor bu sayede onları orijinal formatlara dönüştürerek bu sıkıntıyı çözmüş oluyoruz.

6-Aida 64


 Bilgisayarınızdaki bütün donanım hakkında bilgi edinmenizi sağlayan ve sıcaklık değerlerini gösteren bir program. Gerçekten düzgün ve isabetli çalışıyor kesinlikle öneririm.

7-GlassWire


 Bilgisayarınızda internetle iletişim halinde olan bütün program ve yazılımlar hakkında bilgi veriyor. Bunların hangileri olduğunu göstermekle kalmayıp hangi sunucularla bağlantı kurduğunu da gösteriyor. Bilgisayarınızda sizden gizli işler çevirdiğini düşündüğünüz programlar varsa tercih edebilirsiniz.

8-Internet Download Manager

 Kısaca Idman olarak da bilinen bu program bize internetteki video ve gifleri indirme imkanı sunuyor. İsterseniz film-dizi sitesinden film veya dizi isterseniz Youtube üzerinden video tercih size kalmış. Ayrıca kullandığınız internet hızınızın hakkını sonuna kadar veren bir program. Birçok normal indirmeye kıyasla çok daha stabil ve hızlıdır.

9-WiseAutoShutdown


 Bu program bilgisayarı kapatmak için bir zamanlayıcı. Kolay arayüzü ve Türkçe desteğinin yanı sıra gayet stabil ve başarılı bir program. Eğer indirme işleriyle çok uğraşıyorsanız öneririm.

10-VLC Media Player


 Birçok video formatını destekleyen bu açık kaynak kodlu program işini çok iyi yapıyor diyebilirim. Alt yazı hızının uymadığı yerlerde bile kendiniz değiştirerek konuşma-alt yazı uyumunu ayarlayabilirsiniz.

11-F.lux


 Bu program zamana göre ekranınızın renklerini ayarlıyor. Gece vakti mavi filtreleme yaparken gündüz vakti daha canlı renkleri kullanıyor üstelik bunların hepsini kendi ayarlıyor. Birçok ortam profilinin yanında tabi ki kendi tercihinizi de yapabilirsiniz.

 Sizde en çok kullandığınız ve ihtiyaç duyduğunuz programları yorumlar kısmına yazmayı unutmayın.

Not: Glasswire sunucularından kaynaklanan bir sorun sebebiyle uygulamaya bağlanamadım o yüzden resim benim programıma ait değildir.

2 yorum:

Blogger tarafından desteklenmektedir.