Kasa İçin Havalandırmanın Önemi

 Bilgisayarlarda ister kasa ister laptop olsun havalandırma ve soğutma büyük önem taşımaktadır. İçerideki donanımların soğuması ve dolayısıyla performansa etki etmesi bilgisayarlar için çok önemlidir.

 Kasa içi havalandırmada içerideki havanın sürekli akan bir seviyede olması çok önemli. Yani hem kasaya çok hava girmeli hemde giren hava kasanın içinde çok oyalanmamalı ki sıcak hava kolayca atılıp yerini soğuk havaya bıraksın. Kasa içi soğutma sıvı soğutma kullanmanıza çok bağlı. Eğer sıvı soğutma kullanacaksanız tavsiyem radyatörü yukarı takabileceğiniz bir kasa almanız yönünde olur. Burada şöyle bir durum var. Teorik olarak kasa tavanında 240mm veya 360mm fan yuvasına sahip olan kasalar sıvı soğutucu takmaya müsait oluyor lakin anakart mosfet soğutucuları veya anakarta takılan bellekler kasa tavanına sıvı soğutucu takmaya engel olabiliyor o yüzden alacağınız kasanın sistem toplama videolarına kesinlikle bakmanız lazım.

 Eğer sıvı soğutucu takılmayacaksa kasa içi havalandırma bu şekilde ayarlanabilir. Belki yukarıya takılan fanlardan bir tanesi içeri soğuk hava üflemek yerine dışarıya sıcak havayı üfleyebilir bu tamamen sizin tercihiniz.

 Sıvı soğutucu kullanacaksanız zaten yukarıya sıvı soğutucu takılacağı için başka yapacak bir şey kalmıyor. Kasaya göre eğer 1 tane daha 120mm fan takma şansınız olursa bu fanı da egzoz fan olarak kullanabilirsiniz.


 Sıvı soğutucuyla alakalı demek istediğim olayı bu resimde görebilirsiniz. takılan bellekler ve anakart mosfetleri sıvı soğutucuyu engellememiş zira kasa oldukça geniş ve yukarıda 360mm radyatör yuvası mevcut o yüzden iyi bir sistem toplamak istiyorsanız MSI'ın Gungnir serisini önerebilirim.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.